M

Gicom
De Merodelei 1
2600 Berchem, Belgium
+32 3 230 09 09

Cases

Delhaize: magazine #hallogoebezigers

Meer dan 10 jaar al maakt Gicom Delhaize magazine, met recepten die miljoenen Belgische consumenten maandelijks overtuigen om gezond, lekker en duurzaam te koken.

Wat Delhaize nodig had:

de supermarktketen wou zijn fantastische lokale producenten en producten met een perfecte prijs-kwaliteitverhouding de aandacht geven die ze verdienden. Delhaize hoopte zo de relatie met zijn klanten te verstevigen en tegelijk zijn positie als belangrijkste bron van culinaire expertise in België te consolideren.

Wat Gicom voorstelde:

de creatie van een content ecosysteem, off- en online, waar praktische informatie over het dagelijkse leven wordt gedeeld en waar toonaangevende nationale merken Delhaizes perceptie van kwaliteit en vakmanschap versterken. Dit ecosysteem zou bestaan uit een printmagazine, thematische bijlagen, digitale magazines, reclamefolders en sociale kanalen. Het zou Delhaize meteen ook in staat stellen om aanzienlijk te besparen op paid media

De creatie van een content ecosysteem, off- en online, waar praktische informatie over het dagelijkse leven wordt gedeeld.

Waar Delhaize op mikte:

enerzijds in B2B de producenten/merken die het platform zouden financieren en voor wie Gicom branded content zou creëren. Anderzijds in B2C de consument, met een focus op 3 belangrijke doelgroepen: jonge gezinnen, huisvrouwen en senioren.

Wat Gicom realiseerde:

Gicom ontwikkelde een semi-automatisch publicatieplatform met een collectief goedkeuringssysteem voor alle Delhaize-afdelingen en een digital asset managementsysteem voor alle soorten content (tekst, foto, video, recepten).

Hoe Gicom te werk gaat:

een dedicated newsroom produceert een continue flow van redactionele en branded content. Zo kan Delhaize zich profileren als een uitgever die bovendien veelvuldige contacten heeft met zijn klanten. Daarbij trekken we het content ecosysteem door naar alle mogelijke touchpoints.

Tegelijk zet Gicom stevig in op omnichannel marketing en een grotere digitale aanwezigheid. Al die verschillende kanalen vullen elkaar voortdurend aan en versterken elkaar. We toetsen de redactionele strategie en de volledige redactionele kalender ook onophoudelijk met alle andere merk communicatie.

Wat we daarmee bereikten:

Delhaize magazine is al jarenlang het populairste magazine van België, met 2,8 miljoen lezers per nummer (cijfers gepubliceerd door CIM) en meer dan 6 miljoen bezoekers op de contentpagina's van delhaize.be.

Rendementsindex:

  • +25% top of mind
  • Besparingen op media
  • Hoge advertentie-inkomsten

Vragen?

Dominique Dervoigne

error: